Elérhetőségek
GAZDAÁRUHÁZ Óvár-Chem Kft.
Kötöttárugyári út 5.
Telefon:
+3696576318
Mobil:
+36303788203
+36309373563
E-mail:
info@ovarchem.hu
Térkép
Bor és pálinka fokoló
Bor, must, cefre, szeszfokolók használata
A különbőző fokolók helyes használatához néhány alapszabályt be kell tartanunk.
Fontos a mérési sorrend:
- A folyadék hőmérsékletét állítsuk be 20 º C- ra, mert itt mérnek pontosan a fokolók, majd öntsük a mérőhengerbe.
- A folyadékoszlop minimum magassága a fokoló hosszától, legalább 2-5 cm-el legyen hosszabb.
- A fokolót óvatosan a folyadékba helyezzük, ügyelve arra, hogy szabadon lebegjen.
- A leolvasás szemmagasságban történjen, a mérő nyugalmi állapotában.
Ezután a folyadék felszínén elhelyezkedő vonal a helyes érték.
Amennyiben nem 20 º C-on történt a fokolás, akkor a korrekciós táblázat segítségével számoljuk ki a helyes értéket!
Mérés után a fokolóra tapadt folyadékot tiszta vízzel mossuk le, majd csomagoljuk el.
Kapcsolódó galéria
Vissza az előző oldalra!